Povestea lui Paul Walker omul, nu actorul

Posted 2017/09/12 18 0

Prima sa iubire nu a fost actoria, ci biologia marină, pe care a studiat-o în California

Paul Walker ar fi împlinit marţi, 12 septembrie, 44 de ani. Actorul din serialele The Young and the Restless, Touched by an Angel şi din seria The Fast and the Furious, s-a stins din viaţă în 2013, în urma unui accident de maşină, în California natală.

Născut pe 12 septembrie 1973 în Glendale, California, din Cheryl, fotomodel, şi Paul William, afacerist şi boxer, Paul Walker a avut bunici cu origini irlandeze, englezeşti, germane şi elveţiene.

Prima sa iubire nu a fost actoria, ci biologia marină, pe care a studiat-o la o facultate din California. Pentru el, Hollywood-ul era doar un mijloc prin care urma să obțină unul din lucrurile pe care și le dorea cel mai mult în viață: o diplomă de biolog marin.

Walker adora oceanul, pe care îl găsea „fascinant”, un loc în care „trăiesc probabil vietăți mult mai ciudate decât am putea găsi în spațiu”.
A fost un practicant avid al sporturilor pe apă, de la surfing, la navigaţie şi scufundări.

„Surf-ul mă liniștește, a fost întotdeauna o experiență zen pentru mine. Oceanul este de-a dreptul magnific, liniștitor, grozav. Pentru mine, restul lumii dispare când sunt pe un val”, declara el.

A urmat implicarea în celebra serie „Shark Men”, de pe National Geographic, difuzată şi în România, în care un vas cu echipaj format din cercetători prindea, marca şi elibera rechinii din specia Marele Alb. Paul Walker a petrecut 11 zile pe vas cu echipajul şi a ajutat la prinderea, studierea si marcarea a 7 exemplare de rechini uriaşi capturaţi pe coasta Mexicului. A intrat în 2006 în Comitetul Director al fundatiei „Billfish”, o fundaţie care activează în cercetarea şi protejarea peştilor-spadă, fundaţie pe care a susţinut-o financiar.

Mașinile au fost cealaltă mare pasiune a actorului, chiar dinainte de transformarea sa în Brian O’Connor din seria The Fast and the Furious. „Tatăl meu iubea mașinile”, declara el în 2001, într-un interviu de promovare al lui The Fast and the Furious. „Am crescut alături de diverse publicații despre mașini. Cam asta citeam. Erau mereu în casa noastră. Bunicul meu era chiar șofer profesionist de curse pentru cei de la Ford. Cred că am în sânge treaba cu viteza”. Prima sa mașină a fost un Ford Ranger din 1986.

A devenit șofer profesionist de curse după ce l-a cunoscut pe Roger Rodas, care se afla cu el în mașină la momentul tragicului accident.

Walker l-a cunoscut pe Rodas în anul 2000, când actorul a fost cucerit de felul în care Rodas conducea pe o pistă de curse un fost Porche GT3 al cărui proprietar fusese. Dragostea pentru mașini i-a apropiat și, curând, au început să participe împreună la curse. Din 2007, Rodas a devenit consilierul financiar al lui Walker, pentru a-l ajuta să-și ducă mai departe pasiunea pentru mașini fără ca acest lucru să-i consume toate resursele financiare. Prima sa mașină a fost un Ford Ranger din 1986

Atât Walker, cât și Rodas, organizau adesea evenimente umanitare. În ziua decesului, cei doi plecaseră de la un eveniment destinat oamenilor afectați de taifunul din Filipine, organizat de asociația pe care o înființaseră împreună, Reach Out Worldwide.
În anii ’90, când a izbucnit Războiul din Golf, a fost la un pas de a se înrola în armată. Avea pe atunci 17 ani, ceea ce însemna că, potrivit legilor americane, avea nevoie de consimţământul părinţilor.

A devenit tată la doar 25 de ani – Meadow Rain Walker a venit pe lume pe 4 noiembrie 1998. Deși inițial vestea l-a speriat, a devenit cu timpul din ce în ce mai apropiat de fiica sa.

Meadow Rain Walker, acum în vârstă de 18 ani, şi-a iubit foarte mult tatăl, alături de care se mutase de ceva vreme. Se afla la evenimentul caritabil organizat de fundaţia tatălui său, pe 30 noiembrie, când acesta i-a spus că face un scurt drum cu maşina. Drum care i-a fost fatal.

sursa: cinemagia.ro